Stockholms klimatpakt

Stockholms stad och näringslivet samverkar för klimatet – Klimatpakten är ett samarbete mellan Stockholms stad och företag och organisationer som vill minska sin klimatpåverkan. Idag har nätverket över 200 medlemmar från hela Stockholmsregionen. Klimatpaktens syfte är att staden och näringslivet kraftsamlar tillsammans för att minska klimatpåverkan samt annan miljöpåverkan från oss som lever och verkar i staden.

Alla Klimatpaktsmedlemmar agerar utifrån sina egna villkor men med det gemensamma målet att minska sin energianvändning och sina växthusgasutsläpp. Här spelar Klimatpakten roll som en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan staden,

Läs mer  »

Sekretess- och destrueringshantering

På Office Recycling är vårt viktigaste uppdrag att bidra till en bättre värld genom fossilfri återvinning. För många av våra kunder innebär det också en säkrare värld då vi är experter på destruering av sekretessmaterial. Med specialutbildad personal, vår egen destrueringsanläggning och videoövervakning är vi idag marknadsledande. Marknadens bästa service – och en grönare morgondag – får du på köpet.

Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla vilket innebär att reglerna kring hur företag får behandla personuppgifter blir hårdare.

Läs mer  »

Tio överraskande konsekvenser av den globala uppvärmningen

Vin blir dåligt och dessutom dyrt, Sibirien blir en gigantisk gastrampolin och människan får sämre immunförsvar.

Illustrerad Vetenskap har listat tio konsekvenser av den globala uppvärmningen. Vissa mer kända sedan tidigare men också ett gäng överraskande konsekvenser.

Att isen smälter, vattennivån blir högre och vädret mer extremt kan inte ha undgått någon. Men vad sägs om att smittspridande malariamyggor flyttar längre norrut, temperaturhöjningen medför att vi får smutsigare dricksvatten, vårt immunförsvar blir svagare och att allergisäsongen blir längre?

Läs mer  »

Vi söker Servicepersonal (Sveriges bästa)

Nu har du chansen att vara en del av ett framgångsrikt team som arbetar för en bättre värld! Är du en positiv person med ett starkt driv och viljan att alltid bli bättre? Vi letar efter dig!

Företaget präglas av en positiv laganda där du som är social och tävlingsinriktad kommer att trivas. Stämmer det mesta på dig så är du varmt välkommen att söka. Resten lär vi dig! Läs gärna mer på vår karriärssida.

Läs mer  »

Därför är du vår viktigaste pusselbit

Tänk dig ett pussel. För varje bit som läggs blir världen lite bättre.

Frågar du oss påminner hållbarhet om att lägga ett pussel. Office Recyclings pussel går ut på att skapa en värld där alla hushåller med materiella och mänskliga resurser. En värld där grundläggande mänskliga rättigheter uppfylls och vi bidrar till att alla ska ha råd att tillgodose sina grundläggande behov. Det är en helhet du är en superviktig del av.

Som vår kollega bidrar du med själ och hjärta i vår strävan efter att sprida budskapet om den enorma miljöbesparing alla kan göra med fossilfri återvinning.

Läs mer  »

”Den obeboeliga jorden”

En artikel alla måste läsa, och inse att vi idag måste förändra vårt levnadssätt.

”Svält, ekonomisk kollaps, en sol som kokar oss: klimatet kan utlösa allt – och snabbare än du tror.” Så lyder ingressen till den mest lästa artikeln i New York Magazines historia.

Den väckte också debatt och anklagades för att vara alarmistisk och sakna vetenskaplig grund. Tidskriften svarade med att publicera en längre version, med bakgrundsintervjuer med forskare och alla källor tydligt redovisade.

Läs mer  »

7 myter om återvinning

Myterna om återvinning är många. Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som står bakom kampanjen för att skingra myterna och öka återvinningen. FTI ansvarar för alla obemannade återvinningsstationer för förpackningar, tidningar och tomglas över hela landet.

Kampanjen Låt gammalt bli nytt lyfter fram att papper kan återvinnas upp till sju gånger utan att kvaliteten försämras. Glasflaskor, konservburkar och kaviartuber kan faktiskt återvinnas hur många gånger som helst. Det finns många missuppfattningar om återvinning, här listas de vanligaste och svaret på varför de inte stämmer.

Läs mer  »

CFO? Du kan räkna med oss!

Koncernens CFO är en nyckelroll för fortsatt tillväxt och framgång. Rätt kandidat är strukturerad, affärsorienterad och trivs i att arbeta såväl operativt som strategiskt. Rollen är idag mycket dynamisk. Vi söker dig som kan tillträda inom 1-2 månader och som vill jobba heltid.

Koncernens CFO är en nyckelroll för fortsatt tillväxt och framgång. Rätt kandidat är strukturerad, affärsorienterad och trivs i att arbeta såväl operativt som strategiskt. Rollen är idag mycket dynamisk, Vi söker dig som kan tillträda inom 1-2 månader och som vill jobba heltid.

Läs mer  »

Vår andra raka Gasell!

För andra året i rad, för miljön och framtiden, har vi vunnit en Gasell. Det ni!

Vi anser att alla människor har rätt till ett liv fritt från krig och sjukdomar. Det är en mänsklig rättighet att ha tillgång till drickbart vatten, ren luft och mat. Idag har vi en värld med ca 60 miljoner människor på flykt från förtryck och krig. Om vi inte når vårt 1.5-graders mål kommer ytterligare ca 120 miljoner människor tvingas lämna sina hem som klimatflyktingar.

Läs mer  »

Naturskyddsföreningens licens Bra Miljöval

Office Recycling Sverige AB har licens för Bra Miljöval sedan 2015-01-01 och det är vi ensamma om inom återvinningsbranschen.

Vårt högsta syfte är att inspirera vår bransch att ställa om till fossilfri fordonsflotta. Det gör vi genom att vara en förebild och ta så mycket kunder som möjligt från våra konkurrenter.

Ladda ner licensdokumentet här. Läs mer om godstransporter märkta med Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen.

Läs mer  »

Det vore kul…

Vi på Office Recycling slåss idag framgångsrikt mot greenwash och vill nu ta upp kampen mot pinkwash. Idag erbjuder vi våra kunder fossilfri kontorsåtervinning och en – på riktigt – hållbar utveckling för miljön. Lika viktigt tycker vi det är med ett hållbart samhälle. Ett samhälle där alla människor är respekterade och representerade. Idag är vår bransch, oss själva inkluderade, inte lika hållbar som den produkt vi säljer. Vi kan kort och gott konstatera att vi personalmässigt har en lätt överrepresentation av svenska heterosexuella män.

Läs mer  »

Designade soptunnor får Stockholm att återvinna

För lite mer än sex år sedan noterade Philip Eklöf (grundare och VD) att något stod fel till i Stockholms byråvärld.

I ett klimat där företagen utan att blinka kunde lägga 50 000 kronor på en ny stol till lobbyn, sköttes återvinningen inom organisationen med vänsterhanden.

Anledningen?

Bland trendiga designmöbler var återvinningskärlen för fula att ställa fram. Så han bestämde sig för att ändra på saken.

Läs intervjun på SvD.se, klicka här!

Läs mer  »

Värdegrund – H.I.P.P

Tillsammans med våra medarbetare vill vi skapa en hälsosam arbetsplats där alla syns och hörs. Hos oss är alla jämställda oavsett vart man kommer ifrån, vilken läggning man har eller vilket kön man identifierar sig med.

Våra medarbetare, med 97% arbetsnärvaro, har genomfört 121.000 transporter sedan start och per dagens datum har vi under 23 veckor 100% leveranssäkerhet. Vi är branschledande och genom det visar vi vägen till en välmående planet.

Tänk dig ett pussel. För varje bit som läggs blir världen lite bättre.

Läs mer  »

Vår kvalitets- och miljöpolicy

Office Recycling Sverige AB skall erbjuda kunden ett miljömässigt optimalt alternativ för återvinning av kontorsavfall och vi skall utifrån egna resurser och förutsättningar i verksamheten arbeta med ständiga förbättringar utifrån kvalitets- och miljöperspektiv.

Vi ska kontinuerligt söka förbättringar i verksamheten i syfte att förebygga och minska den negativa påverkan på miljön som vår verksamhet ger upphov till, framförallt allt de luftemissioner som genereras av våra fordon.

Vår ambition är att utifrån företagets resurser använda bästa möjliga teknik och vid varje tillfälle följa tillämpliga lagar,

Läs mer  »

Lev 228 dagar längre med oss

Visste du att ditt liv i snitt förkortas med 228 dagar om du jobbar på Kungsgatan? I förra upplyste vi genom en kampanj Stockholmarna vad det innebär att jobba i en innerstad som dagligen trafikeras av tunga diesel-lastbilar.

Kampanjen bestod av stora skyltar, strategiskt utplacerade för att synas och väcka uppmärksamhet. Med hjälp av eventpersonal delade vi också ut ett DR och ett erbjudande. Syftet med kampanjen var helt enkelt att berätta vad våra konkurrenter bidrar med då de kör runt med tunga fordon och hämtar återvinningsmaterial.

Läs mer  »

Vi välkomnar MTG till Sveriges grönaste återvinningstjänst!

Vi är glada att kunna presentera MTG bland våra nya kunder!

MTG är en ledande internationell digital underhållningskoncern och som formar framtidens underhållning genom att förena konsumenter med innehåll de älskar på så många sätt som möjligt. Deras varumärken omfattar TV, radio och nästa generations underhållning inom e-sport, digitala videonätverk och online-spel. MTG har sitt ursprung i Sverige.

MTGs Björn Mosell om bytet till oss som leverantör:

”Genom att byta till Office Recycling sparar vi både naturens resurser och pengar (100k-150k per år) samt att vi kan skryta om det.

Läs mer  »

DI Gasell 2016!

Vi har blivit utvalda som Gasellföretag av Dagen Industri! Att bli utnämnd till Gasellföretag är en ära och vi tackar hjärtligen Dagens Industri för denna utmärkelse. Vi vill tacka alla de som gjort det möjligt – våra medarbetare och alla fantastiska kunder för det stora förtroende ni ger oss.

Kriterier för Gaseller
Företagets fyra senaste årsredovisningar ligger till grund för Gasellundersökningen. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla följande kriterier:
* ha en omsättning som överstiger 10 Mkr
* ha minst tio anställda
* ha minst fördubblat sin omsättning,

Läs mer  »

Nominerade till VA’s hållbarhetspris E-prize!

Vi blev finalister och det motiverar oss nu att bli världsledande på det vi gör.

”Vi är Sveriges grönaste återvinningsföretag och det ska vara coolt att jobba med det vi gör”, säger Philip Eklöf som kläckte idén bakom bolaget för lite drygt fem år sedan när han upptäckte att många häftiga byråer inte var särskilt duktiga på att återvinna sina papper.

Läs hela intervjun hos Veckans Affärer!

Läs mer  »