CSR

All PET och pant vi får från våra kunder pantas och återvinns. Pengarna samlar vi i en pott för att kunna göra gott för världen och fram till idag har vi samlat ihop till några fantastiska projekt. Vi stödjer: 

Hand in Hand

Hand in Hand bekämpar fattigdom genom hållbart entreprenörskap. Vi är övertygade om att entreprenörskap är vägen ut ur fattigdom. Vi ger människor de rätta verktygen för att av egen kraft förbättra sina levnadsvillkor.

Vår unika modell för hjälp till självhjälp, där vi mobiliserar utsatta människor i självhjälpsgrupper och tränar dem i entreprenörskap samt ger dem tillgång till mikrolån, är en hållbar metod.

Vi fokuserar på kvinnor och unga och hjälper dem starta egna affärsverksamheter för att de av egen kraft ska kunna ta sig själva och sina familjer ur fattigdom.

De flesta människor som vi riktar vår verksamhet till lever på landsbygden och de är starkt beroende av jordbruk. Därmed drabbas de ofta hårdast av klimatförändringarna. Vi fokuserar därför mycket på att skapa klimatsmarta företag och hållbara försörjningsmöjligheter.

Hand in Hand har verksamhet i Afghanistan, Indien, Kenya och Zimbabwe. 

  • Antal skapade jobb: närmare 4,6 miljoner
  • Antal startade affärsverksamheter: närmare 3 miljoner
  • För 900 SEK får en blivande entreprenör utbildning och möjligheter att starta en affärsverksamhet enligt Hand in Hands modell.

Together for Better

Den svenska journalisten Ebba Lövenskiold grundade Together for Better 2013. Välgörenheten bygger och stöttar skolor för barn som lever i fattigdom i Dominikanska Republiken. Ebba är en riktig förebild och en sann hjälte och urtypen av den person och det projekt vi vill sponsra. Under 2018 sponsrar vi Together For Better med 100.000 kr.

I maj 2018 besökte Office Recycling skolan Camino de Esperanza (Hoppets väg) tillsammans med Together For Better. Vi höll i miljö-lektioner, lekar och workshops, både för barn och vuxna, och stod för underhållning på plats under en veckas tid. Här på hemsidan och på våra sociala medier kan ni följa våra upplevelser och insatser från besöket.

Vi tror att en person kan förändra världen, därför vill vi tillsammans med våra kunder sponsra förebilder och deras projekt. Vi vill att våra kunder ska kunna följa projekten och verkligen ta del av vad pengarna går till. Vi vet att förebilder inspirerar andra att göra gott och det ger förutsättningar för en bättre värld vi alla får vara med och ta del av.

Läs artikeln och se filmen från besöket här!

Besök Together For Better här!

Vi är även väldigt tacksamma att vi får bidra till välgörenhetsorganisationen UNHCR genom att levererar kostnadsfria återvinningstjänster.