5 enkla tips för ett mer hållbart kontor

Visst kan hållbarhetsarbetet ibland kännas övermäktigt och svårt att genomföra, men det finns faktiskt många små saker som gör stor skillnad och bidrar till positiv förändring. I den här guiden har vi samlat fem enkla tips för ett mer hållbart kontor och en grönare framtid!

1. Välj miljömärkta produkter

Det finns papper, tvål, diskmedel och rengöringsmedel som är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. I andra hand rekommenderar vi Svanen-märkta produktet.

2. Stäng av alla apparater när de inte används

Apparater i standby-läge drar ström, därför är det bäst att stänga av dem helt när de inte används. Ett tips är att dra alla sladdar till grenkontakter med avstängningsknapp. Och du, glöm inte mobilladdaren!

3. Ha möten via webb, telefon eller video

En punkt som efter pandemins intåg har blivit standard för många. På detta sätt kan du undvika många tjänsteresor vilket gör att du minskar din miljöpåverkan samtidigt som du minimerar riskerna för smittspridning och sparar en hel del pengar och tid.

4. Byt till el märkt med Bra Miljöval

Känns det jobbigt? Det behöver det absolut inte vara. Börja med att kontakta ditt elbolag och hör dig för vilka möjligheter som finns. Kan de inte erbjuda el märkt med Bra Miljöval? Byt elbolag!

5. Läs på skärmen eller skriv ut dubbelsidigt

Undvik pappersutskrifter och kopiering. Läs istället dina dokument på dataskärmen, scanna dokument och arkivera elektroniskt. Måste du skriva ut? Ställ in datorerna så att alla dokument skrivs ut dubbelsidigt. Ni gör av med hälften så mycket papper och sparar dubbelt så många kronor.

Ladda ned guiden och visa dina kollegor genom att fylla i formuläret nedan. Utöver tipsen innehåller guiden även en checklista med smarta actions för köket, toaletterna, resorna, transporterna, med mera.

PS. Det finns några tips till chefen också.