En dag som Account Manager på Office Recycling

Mitt namn är Angelica och jag jobbar sedan två år tillbaka som Account Manager här på Office Recycling. Här är ingen dag den andra lik, men för att ge en inblick i vad mitt jobb innebär ska du nu få följa med mig på en arbetsdag på Sveriges modernaste återvinningsföretag.

08.00 – Min dag börjar
Jag kliver in på kontoret strax innan 08.00, morsar på alla mina kollegor och småpratar lite vid kaffemaskinen. Samtidigt som jag tar mig två snabba koppar kaffe vid mitt skrivbord går jag igenom de mail som inkommit under gårdagskvällen.

08.30 – Säljträning!
Ett par tillfällen i veckan har vi säljträning på kontoret, och idag är det dags. Under 30 min tar vi del av motiverande och lärorika utbildningar som lämnar mig inspirerad och ger oss som säljteam värdefulla insikter kring kommunikation och hur vi kan tänka och vässa vårt dagliga säljarbete.

09.00 – Ring race
Det betyder dedikerad tid åt att kontakta leads och befintliga kunder. Internt kallar vi det ring race och är ofta något hela säljteamet gör samtidigt. Jag tycker det är väldigt motiverande att synkronisera den här arbetsuppgiften med flera av mina kollegor och peppa varandra genom de närmsta timmarna.

10.30 – Kundmöte
Äntligen är det dags för kundmöte! Just idag besöker jag ett superfint kontor där jag får möjligheten att agera konsult och arkitekt på samma gång för att i dialog med vår potentiella kund arbeta fram den bästa, snyggaste och mest effektiva återvinningslösningen för just deras verksamhet. Imorgon har jag ett kundmöte av annan karaktär där jag ska besöka ett ”smutsigt soprum” som vi ska förvandla till något magiskt.

11.30 – Skicka offerter
När jag kommer tillbaka till vårt kontor sammanfattar jag det jag kommit överens om med kunden i vårt möte och arbetar fram en het offert som jag skickar till dem för signering.

12.00 – Lunch!
Idag äter jag lunch tillsammans med mina kollegor i loungen på kontoret. Många av oss har matlådor med sig hemifrån, men vi är flera som går förbi ICA eller Mr Cake och köper med mat till kontoret. När vi ätit spelar vi några hetsiga pingismatcher. Senare i veckan har vi en padeltid bokad under lunchen. Det är alltid lika kul att komma iväg och göra saker tillsammans som bygger gemenskap.

13.00 – Ring race
Efter lunchen är det dags att lyfta lur igen! Jag trycker på hos kalla prospects och stämmer av företagens återvinningsbehov, vad de har för typ av lösning idag och inleder dialog kring vad vi på Office Recycling kan göra för att förenkla och förbättra deras vardag. Det här är självklart en väldigt viktig del av mitt dagliga arbete.

15.00 – Veckomöte med säljteamet
En av de bästa stunderna på den här dagen (enligt mig) är här. Hela säljteamet samlas och går igenom agendan för veckan, lyssnar till kollegornas fokuspunkter och peppar varandra i pågående införsäljningsprocesser, firar vunna affärer och andra framgångar som teamet och företaget uppnått sedan vårt senaste veckomöte.

16.30 – Förberedelse inför kommande kundbesök och planering av nästa dag
Snart är det dags för hemgång men innan dess går jag igenom min inkorg och besvarar de sista mailen för dagen. Mina sista 30 min av dagen ägnar jag åt att planera nästkommande dag så jag är förberedd på vad som väntar. Imorgon har jag ett viktigt kundmöte som jag behöver förbereda en företagspresentation inför. När klockan slår 17.00 och jag känner mig klar, stänger jag ned datorn och beger mig hemåt.

Vill du, precis som jag, ha en dynamisk vardag där du styr mycket över din egna tid och dina egna framgångar? Samtidigt som du är del av ett inspirerande team på ett bolag med stora visioner? Då tycker jag att du ska söka rollen som Account Manager. Klicka här för att läsa mer om rollen och skicka in din ansökan.

/Angelica Sundlöf