Hänger supervärmen ihop med klimatförändringarna?

Vi kände alla av den extrema värme som drog in över Sverige i somras och många frågar sig om den hänger samman med klimatförändringarna. Svaret är förstås att det inte finns några tvivel om att den globala uppvärmningen förstärker extrema väderhändelser såsom den vi sett under sommaren.

Historiskt sett har klimatet alltid förändrats. Vår jord har varit både varmare och kallare främst beroende på det varierande avståndet till solen. Men det vi ser nu är att medeltemperaturen ökar betydligt snabbare än normalt. Enligt forskare beror det främst på att vi människor bränner mycket fossil kol, gas och olja. Är det kört för oss eller finns det lösningar?

Förutom fossilfria transporter är givetvis kunskap och handling en stor del av lösningen på våra utmaningar med miljön och klimatet. Av den anledningen håller vi löpande frukostseminarium där vi bland annat pratar om fossilfrihet och vägen framåt.

Är du intresserad av att gå på något av våra kostnadsfria seminarium är du välkommen att klicka på länken nedan för att veta mer!

Intresseanmälan, miljöutbildning: HÄR