Intervju med Årets Förebild 2018, Fredrik Mikaelsson

”Den här personen har gjort en helomvändning och ändrat sitt liv. Den här personen är företaget stolt över att få presentera som ett bevis för att man verkligen kan om man vill. Den här personen har klivit fram och tagit en självklar plats som en lojal och trogen medarbetare som vi alla värderar högt.”

Vi träffas på huvudkontoret över en bit mat. Fredrik kommer in med god energi och ett brett leende och vi blir snabbt ett litet gäng som samtalar privat, lyssnar av lite business och delar erfarenheter.

Tjena Fredrik! Vad blev det till lunch idag?

Mat från Reload – hälsokost! Kyckling, bulgur, sallad och dressing.

Du blev nyligen utnämnd till Årets Förebild här på Office Recycling, grattis! Så här kommer nu den första givna frågan; hur känns det?!

Tack så mycket! Det känns givetvis jättebra. Jag uppskattar att ses som en förebild och är glad över kvittot på min insats.

Dina kollegor benämner dig som en lojal, trogen och högt värderad medarbetare. Hur länge har du jobbat på Office Recycling?

Om någon månad har jag jobbat på Office Recycling i två år. Jag trivs superbra, det är fantastisk kul att vara här! Jag ser många fler år framför mig här på företaget.

Vad inspirerar dig mest till att vara den högt värderade kollegan du är?

Jag tycker att det härstammar från hur jag är privat – jag sätter alltid alla andra före mig själv vilket jag jag tror är en starkt bidragande anledning.

Det är ett riktigt bra drag i vår utveckling, i synnerhet under den första delen av det här året. Du har stadigt fått en hel del nya kollegor – vill du beskriva kulturen i gruppen?

Väldigt bra sammanhållning! Vi har kul när vi jobbar ihop och samarbetet är starkt. Vi ger och vi tar och vi stärks av varandra.

I din roll på företaget är du ofta ansiktet utåt. Hur är våra kunder att möta ute på stan?

Det är alltid kul att möta kunder på fältet. I och med vår goda service och höga leveransgrad är det allt som oftast glada miner när vi kommer upp på kundernas kontor.

Vad är det bästa med att jobba på Office Recycling?

Kollegorna och friheten, helt klart. Man styr sin arbetsdag och sätter grunderna för sin egen prestation. Frihet under ansvar, helt enkelt.

Och lite snabbt, vad är då det tråkigaste…?

Tömma bilen ute på anläggningen är ingen höjdare. Men det blir lite lättare tack vare den grymma personalen ute på lastkajen.

Har du någon rolig historia från jobbet att berätta?

Kollegan hällde avfettningsmedel i batteriet till trucken ute på anläggningen. Det slutade med att vi fick skaffa oss en ny men det slutade egentligen bara bra då vi nu har en helt eldriven truck istället! Jag får nog också bjuda på att jag körde på en vattensprinkler hos en kund i city en gång och fick snällt stå och vänta när brandkåren kom till platsen och ordnade upp situationen.

Vi har såklart förstått och du är duktig och väldigt intresserad av träning. Vilken är den roligaste träningsformen tycker du?

Kondition! Och gärna utomhus så länge det inte är för kallt. Annars blir det mycket crosstrainer och cykel inomhus. För min del har det varit den bästa och mest effektiva träningsformen, helt klart.

Vad är viktigast för dig att ha hemma i kylen eller skafferiet?

Det är frukt, absolut! Generellt tänker jag mycket på vad jag äter, det är viktigt med mycket energi för att klara av både arbetsdagen och träningen på bästa sätt. Jag tränar efter jobbet minst tre gånger i veckan.

Slutligen, vilka är dina tre hetaste tips för att göra en positiv förändring i sitt liv?

Först och främst ska man såklart ha något att sträva efter, sätta upp ett tydligt mål helt enkelt. Sedan kommer disciplinen och envisheten – man får inte ge upp vid motgångar men ska vara beredd på att dem kommer.

Tack för lunchsällskapet och pratstunden, Fredrik!

Tack själva 🙂

 

Kundomdöme från Eva Bergius, Forum för levande historia:
“Vi gillar Fredrik väldigt mycket! Det är aldrig några problem, han har inställningen att ‘det löser vi’ & han är alltid glad och trevlig.
Jag tycker Fredrik är helt rätt som årets förebild och jag som kund är glad att ni lyfter fram honom.”