Kundcase: Court1 Padel Club

Nyckeln till en välfungerande idrottsverksamhet är nöjda gäster och med åren har återvinning vuxit till att bli än mer viktigt och aktuellt för besökarna. Som svar på detta har vi arbetat fram ett koncept som gör återvinningen på idrottsanläggningar modernare, tydligare och miljövänligare.

I det här inlägget berättar vi närmare om vårt samarbete med Court1 Padel Club och hur vår helhetslösning förenklar och förbättrar återvinningen i padelhallen.

Introduktion

Court1 Padel Club startades 2017 med en tydlig vision: att skapa trivsamma mötesplatser med padeln i fokus. Under 2022 färdigställer de sin tredje padelhall i Nacka. Förutom att tillhandahålla alla tänkbara padelaktiviteter ger de också sina medlemmar och gäster en härlig upplevelse oavsett om de befinner sig i restaurangen, i gymet, i co-worken eller på padelbanan.

Bakgrund och genomförande

Samarbetet med Court1 Padel Club tog form under 2021 efter att vi presenterat en kostnadseffektiv helhetslösning för padelhallens återvinning. Dessförinnan ansvarade Court1 själva för såväl sortering som bortforsling av anläggningens avfall. Idag visar de upp en komplett återvinningslösning som gör det lätt för besökare och personal att sortera rätt. Office Recycling har dessutom givits förtroendet att ombesörja avfallshanteringen på den nya spektakulära anläggningen “Prästkragen” i Nacka med åtta padelbanor, gym, behandlingsrum, co-workingyta samt restaurang “Publiken”.

Frågor till Johan Hjelmgren, Grundare och Verksamhetschef

Vad är viktigt i din roll gällande miljö och hållbarhet?
För mig är det viktigt att tillse att vi tänker hållbarhet i alla led och i samtliga delar av verksamheten.

Vad var anledningen till att ni letade efter en leverantör för återvinningen och vad var den främsta anledningen till att ni valde oss?

Vi insåg att det inte finns några “sopor” i verksamheten. Allt går att återvinna och med rätt samarbetspartners så kan det ske enkelt, effektivt och till rätt pris. Med Office Recycling får vi framåtanda, trevligt bemötande, lyhördhet och tydlighet.

Vad var den största utmaningen?

För att lyckas med bra återvinning krävs tydlig intern kommunikation och bra rutiner. En verksamhet som vår, som är väldigt dynamisk och som dessutom fokuserar mycket på kundens nöjdhet och upplevelse, kräver mycket av våra medarbetare. Återvinning och sophantering måste vara enkel för gäster och medarbetare.