Malte Nordstrand, Servicepersonal: ”Det bästa med mitt jobb är friheten”

Det vi på Office Recycling konkret erbjuder våra kunder är hämtning, sortering och återvinning av avfall. Vår servicepersonal är således hjärtat av vår verksamhet och ser till att avfallet som uppstår hos våra kunder hämtas och transporteras till vår återvinningscentral på Ekerö. I takt med att vårt bolag växer behöver vi fler glada och engagerade personer till vårt serviceteam.

⭐ Vi söker just nu Servicepersonal: https://bit.ly/3PP5jAn

Vi passade på att samåka med vår kollega Malte på hans rutt längs Södermalm för att ställa några frågor kring rollen och Office Recycling som företag. Är du nyfiken på att jobba som servicepersonal hos oss? Det här inlägget är för dig.

Hej Malte! Berätta lite om dig själv.

Malte Nordstrand heter jag och jag är 23 år gammal. Jag har jobbat här på Office Recycling som servicepersonal i 9 månader och trivs jättebra. Tidigare har jag jobbat i olika livsmedelsbutiker, som simlärare och studerat ljudteknik på Studio Blue i Enskede.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag umgås en del med kompisar och skapar musik. Tillsammans med en kompis gör jag lite musikjobb på sidan av vilket ofta innebär att hjälpa aspirerande artister med tonsättning inför ett kommande släpp.

Hur fick du reda på att Office Recycling sökte personal?

Vid den tidpunkten letade jag efter ett jobb där jag fick köra bil. Jag var inne på Linkedin och såg Office Recyclings annons där de sökte servicepersonal. När jag läste annonsen kände jag direkt att det var något för mig – dels för att jag gillade tänket på företaget och att affären kretsade kring miljön och återvinning. Kombinationen av det och min önskan om ett yrke inom transport var väldigt lockande!

Berätta lite om din första tid på företaget.

Precis som alltid när man börjar ett nytt jobb så möts man av många nya intryck. Jag minns att jag möttes av många glada ansikten och jag kände mig välkommen. Eftersom jag var väldigt intresserad av såväl bolaget som det jobb jag just fått lärde jag mig rutinerna väldigt snabbt. Det tror jag att man i regel gör om man är genuint intresserad. Min första månad bestod av upplärning, dels på kajen, dels genom att samåka med olika förare där jag fick hjälpa dem i sitt dagliga arbete. Jag åkte såväl långa som korta sträckor och fick vara med och uppleva många olika typer av hämtning hos olika typer av kunder.

Vad är det bästa med att arbeta som servicepersonal på Office Recycling?

Det bästa med mitt jobb är friheten! Man är lite som sin egna chef när man är ute och kör. Jag planerar mina egna rutter och hur jag ska lägga upp dagen. Det är verkligen något jag uppskattar. Dagarna går snabbt och jag har roligt längs vägen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag går upp, sätter mig i bilen och åker till första kunden. Nio av tio gånger börjar jag med kunden som avståndsmässigt är längst bort från vår återvinningscentral på Ekerö. För varje stopp kommer jag närmare vår anläggning. I många fall behöver jag återvända till anläggningen för att ”mellantömma” och packa om bilen innan jag fortsätter med min planerade rutt.

Vad motiverar dig till att göra ditt bästa på jobbet varje dag?

För det första gillar jag att jobba med kundservice. Jag vill alltid se till att jag gör mitt bästa jobb ute hos kunderna, speciellt när kunden har ett kontor inne i stan där de förväntar sig och vill ha ett gott bemötande. En annan drivande faktor är att jag upplever att jag dagligen tävlar mot mig själv. Eftersom jag gör mina egna rutter och kundlistor, och har gjort så många gånger, finns det alltid delar av arbetsdagen som går att effektivisera. Jag motiveras av att bli bättre på mitt jobb och höja min nivå i såväl hur mycket jag kan hämta hos kunden som hur mycket jag kan hjälpa mina kollegor.

Hur skulle du beskriva kulturen på Office Recycling?

Först och främst så är det väldigt roliga människor jag har runtomkring mig. Vi är som en liten familj. Alla känner varandra och hälsar på varandra, även de som jobbar på vårt kontor inne stan. Där är man alltid välkommen att komma förbi på en lunch. Jag skulle säga att vi är väldigt hjälpsamma mot varandra och behandlar varandra väl.

Hur hjälper Office Recycling dig att utvecklas i din yrkesroll?

Här har alla möjligheten att höja sin egna ribba. Om jag en viss månad, vecka eller dag vill jobba extra hårt eller om vi i perioder har mycket att göra så kan jag alltid hitta möjligheter till utveckling. Oavsett om det rör sig om att jag själv ska vara mer effektiv eller behöver jobba hårdare. Ju mer jag hanterar och klarar av, desto mer jobb kan jag få att göra. Jag är kort och gott med och påverkar min framgång och min lön i den mån jag själv önskar.

Vilka 3 egenskaper anser du är bra att ha i din roll?

  1. Samarbetsvillig: Här hjälper vi alla varandra. När vi har mycket att göra stöttar vi varandra och det är viktigt att man ser fördelarna med det.
  2. Serviceinriktad: Vi är ett serviceföretag och utlovar bästa möjliga service till våra kunder.
  3. Stresstålig: Att hantera perioder av stress är en fördel, men allra helst att du kan tänka klart och prestera även när trycket är hårt.