Nic Minko – Team leader: “Det bästa med mitt jobb är att se människor utvecklas”

Precis som på de flesta arbetsplatser är ett nära ledarskap, uppföljning och löpande coaching viktiga faktorer för en framgångsrik säljavdelning. I takt med vår tillväxt har säljavdelningen utökats och för 1,5 år sedan rekryterade vi en team leader, Nic Minko. För att lära känna honom bättre och ge dig som är intresserad av att jobba på vår säljavdelning närmare inblick i vårt ledarskap och arbetssätt, satte vi oss ned för en intervju med Nic.

Hej Nic! Berätta lite kort om dig själv.

Självklart! Jag är 25 år och bor själv söder om stan. Mina största intressen inkluderar padel, matlagning/restaurangbesök och såklart försäljning! Jag brinner också passionerat för att lära ut och älskar när jag kan bidra till och positivt påverka andras framgång!

Vad är din roll på Office Recycling och hur länge har du jobbat här?

Jag jobbar som team leader på vår säljavdelningen februari 2021 och har stormtrivts varje sekund efter det!

Vad kul! Berätta lite mer om ditt team?

Mitt team är en bra blandning av engagerade, motiverade och passionerade människor som ser till att göra varje dag till sin egen. I teamet har vi högt i tak och vi är alla fokuserade på att sträva mot samma mål. Utöver det har vi naturligtvis enormt kul tillsammans och många i teamet uppskattar en AW lika mycket som ett svettigt träningspass tillsammans.

Vad är det bästa med att vara team leader på OR?

Det är svårt att bara välja en sak bland så många, men om jag är tvungen så är det nog att få se människor utvecklas. Vi har de i teamet som inte haft någon bakgrund inom försäljning sedan tidigare, såväl de som har väldigt kort erfarenhet – som verkligen fått utrymme att blomma ut och bli riktiga superstjärnor. Det är det mest fantastiska med mitt jobb!

Även en team leader behöver utvecklas – hur hjälper företaget dig att utvecklas i din roll och karriär?

På många sätt! Jag får hela tiden ett utökat ansvar i den takt jag själv känner mig mogen för det. I och med att vi är i kraftig tillväxt så dyker det hela tiden upp spännande uppdrag som jag får ta mig an och därmed bredda mina kunskapsområden. Det här har verkligen varit en arbetsplats där jag från eget engagemang äger min egen utveckling.

Hur kan en arbetsvecka se ut för dig?

Man skulle kunna säga att det finns ett par grundpelare som alltid finns med vecka för vecka som är: ny rekrytering av säljare, medlyssning, sambesök och coaching av de befintliga säljarna i mitt team och såklart min egen försäljning som inkluderar allt från kalla samtal till att vara ute hos kund och stänga affärer. Utöver det så deltar jag gärna i olika typer av webinar, seminarier eller mässutställningar och får vara med och diskutera strategiska frågor för säljtruppen.

Vilka 3 egenskaper anser du är viktiga för att axla en roll som din?

Jag tror att de tre viktigaste egenskaperna är att man är pedagogisk, strukturerad och engagerad. Man bör vara en person som trivs med att ha många bollar i luften och framförallt som är mogen att ibland kunna fatta beslut som rör hela teamet. Utöver det så ska man såklart vara förberedd på att alltid föregå med gott exempel.

Slutligen, vad vill du hälsa den som funderar på att söka en tjänst på OR?

Fundera inte, sök! Att påbörja min anställning här var det bästa karriärmässiga beslutet jag någonsin tagit. Här trivs du bäst om du är en person som älskar personlig utveckling, som vill äga ansvar och samtidigt jobba med försäljning på ett enormt utvecklande sätt, samtidigt som du får coaching, tips och hänger med några av Sveriges absolut vassaste säljare och ledare.

Känner du dig manad till att bli del av vår fantastiska säljavdelningen? Klicka in på vår karriärsida för att läsa mer om våra tillgängliga tjänster.