Sommarläsning från Office Recycling

Sommaren är här och vi är många som ser fram emot lite välförtjänt semester! Om du är en av dem som gillar att glassa på stranden eller slappa i hängmattan med lite schysst läsning så kommer här ett par av våra mest lästa bloggposter som kan hålla dig sällskap.

1. Vad betyder de olika miljömärkningarna

Alla dessa miljömärkningar! Det finns en uppsjö av symboler inom kategorin “bra miljöval’, men hur vet man att dessa märken är mer än ett säljtrick? Här går vi igenom de märken som du bör ha koll på, vilka du kan känna dig trygg med och vilka du bör undvika.

Håll i solhatten för nu kör vi!

Läs bloggen "Vad betyder de olika miljömärkningarna" här.

2. 5 vanliga fel när du sorterar din återvinning

Samlar du dina sprayburkar på hög i väntan på nästa vända till återvinningen? Wait no longer… Här hittar du information om hur du gör för att slänga dem i närmaste passande kärl och en massa annan nyttig information som underlättar för dig på din resa som miljöhjälte. Och, varför inte förbereda dig på det som komma skall och redan nu ta reda på hur du bäst sorterar porslinstomtar och julkort!

Winter is coming...

Läs bloggen "5 vanliga fel när du sorterar din återvinning" här.

3. De 5 största miljöbovarna i matkassen

Grillning och picknick i all ära, men kanske tillhör du en av dem som gärna mixar upp det med lite gammal hederlig matlagning? Om du dessutom vill minska din klimatpåverkan, så kommer här listan för dig.

Läs bloggen "De 5 största miljöbovarna i matkassen" här.

4. Problemet med papperskvitton

Trots att många butiker allt mer övergår till digitala kvitton, så används fortfarande termiskt papper av de allra flesta. Inte bara kan pappret innehålla hormonförstörare som absorberas upp genom huden, det går dessvärre inte heller att återvinna.

En “oldie, but goldie-blogg” som trots några år på nacken fortfarande är ack så relevant...

Läs bloggen "Problemet med papperskvitton" här.

5. Plastpåse vs. tygkasse

Sist men inte minst (förutom antal läsningar på den här listan) hittar vi bloggen där vi reder ut om du ska välja plastpåse eller tygkasse att packa dina pinaler i, nu i sommar. Vilken är egentligen den största miljöboven?

Svaret är inte så enkelt som man skulle kunna tro...

Läs bloggen Plastpåse vs. tygkasse här.