Vad gör en Account Manager? Tobias Rolén berättar

På attraktiv adress precis bredvid Humlegården i Stockholm har vi på Office Recycling vårt huvudkontor. Här jobbar funktioner inom ekonomi, marknadsföring, kundtjänst, och inte minst försäljning. Vi växer i raketfart och rekryterar i samma hastighet, men vet också att ett jobb inom försäljning kan skilja sig från ett företag till ett annat. För att förtydliga vad det faktiskt innebär att jobba som Account Manager hos oss tog vi en kaffe med vår glada göteborgare till kollega, Tobias Rolén. Tobias är ett utmärkt exempel på att man kan ha allt annat än säljbakgrund för att lyckas slå sin budget och nå framgångar inom ett nytt karriärsspår.

Hej Tobias! Berätta lite kort om dig själv.

Jag är nyligen 35 år fyllda, ursprungligen från Göteborg och bor tillsammans med min sambo och våra två barn i Stockholm. För dryga halvåret sedan lämnade jag restaurangbranschen efter 16 år för en karriär inom försäljning på Office Recycling.

Hur fick du nys om oss?

Office Recycling var faktiskt vår återvinningsleverantör på restaurangen där jag jobbade. Jag fick bra kontakt med vår kontaktperson Mehmet, som idag är en av mina kollegor, och fick via den vägen reda på att det fanns en position som Account Manager öppen. Mitt intryck av Office Recycling i kombination med min vilja att testa på något nytt fick mig att söka tjänsten.

Var det något annat med Office Recycling som utmärkte sig för dig?

Absolut! Bland annat så är det ett väldigt häftigt och innovativt bolag som ger sina anställda chans till utveckling. Jag tycker att min nuvarande kollega Erfan beskriver det väldigt bra, att du är som en företagare inom företaget. Jag har väldigt stora möjligheter att påverka mina egna framsteg och min framgång, min lön, men även bolagets väg framåt.

Du var ”grön” inom försäljning när du började här. Hur har det gått?

Med rätt vilja och drivkraften att lära sig något nytt så spelar inte bakgrunden någon roll. Office Recycling växer, men är ett ungt bolag, så här är kontaktvägarna korta. All guidning och handledning du behöver för att lyckas får du. Jag jobbar nära min chef och får även stöd från övriga ledare. Vår VD är också väldigt närvarande och inspirerande vilket motiverar mig lite extra. Om jag känner att jag saknar en viss kompetens som hindrar mig från att avancera framåt får jag stöttning antingen internt av en kollega eller genom externa kurser. Det gynnar ju både mig och bolaget!

Hur ser en typisk vecka ut för en Account Manager?

Någon typisk vecka finns nog inte. Mina arbetsdagar och veckor är väldigt varierande, vilket jag uppskattar! Mina dagar fylls med allt ifrån kundmöten och säljutbildningar med mina kollegor för att vässa vår kompetens, till (självklart) att prospektera och skapa nya kundrelationer, skicka och följa upp på offerter och förvalta mina befintliga kunder.

När jag började här kretsade mycket kring att bygga en egen kundstock. Nu när några månader har passerat är tiden delad med att rå om och träffa mina befintliga kunder. Jag har även börjat medverka i marknadsaktiviteter där jag bland annat hållit i ett webinar, ”gästspelar” på våra sociala medier och annat roligt som gör att jag kommer närmare verksamhetens olika delar.

Hur skulle du beskriva kulturen på säljavdelningen?

Vi har det väldigt roligt i teamet! Även om vi arbetar mycket på eget håll så är samarbete en viktig del av att jobba här. Vi stöttar och delar kunskap med varandra, samarbetar i viss införsäljning och har olika tävlingar kopplade till våra mål med motiverande belöningar. Avdelningen präglas av ”sky’s the limit” och ”vill du så kan du”.

Att var säljare hos Office Recycling

Och hur är kulturen på Office Recycling som helhet?

Här är det högt i tak! Idéer och tankar välkomnas vilket gör att du är med och påverkar såväl ditt arbete som vad Office Recycling är idag och ska bli på längre sikt. Vi är ett sammansvetsat gäng, med härlig teamkänsla och det återspeglas i företagskulturen. Förutom att vi jobbar hårt så har vi väldigt roligt ihop; AWs varje fredag, gemensamma luncher på härliga restauranger i närheten, stående padeltider och temadagar på avdelningen. En gång om året går även ”Office Recycling Awards” av stapeln – en riktigt stor fest för hela bolaget som arrangeras av vår VD, Dino. Ingen arrangerar en fest likt honom!

Kan du lista 3 egenskaper som du anser är viktiga i rollen som Account Manager hos oss?

  1. Ha pannben
  2. Vara en lagspelare
  3. Vara beredd att göra det lilla extra för dina kunder. Service är en central del av vår verksamhet och vårt erbjudande.

Slutligen, vad vill du förmedla till den som är nyfiken på Office Recycling och rollen som Account Manager?

Utmana dig själv till att söka, oavsett om du jobbat med försäljning tidigare eller inte – all guidning och vägledning finns här för dig att nå framgång.

Vill du jobba med Tobias och bli del av ett växande bolag och samtidigt göra gott för miljön? Sök rollen som Account Manager.