Våra 3 mest lästa bloggposter om återvinning

Är du en av dem som fått gå på semester? Härligt för dig! Hoppas du ser fram emot en massa lata dagar på stranden eller hängmattan. Att läsa är ju en riktig sommaraktivitet, men det är ju inte alltid så lätt att veta vad man ska sätta tänderna i. Vi på Office Recycling har som tur är publicerat en hel del bloggposter i år, och vi har nu även samlat våra 3 mest lästa texter år 2022. Så din dag på stranden är räddad!

Det här med nya lagar och regler kring återvinning verkar vara riktigt populärt bland våra läsare. Fortsätt läsa så ska du få se!

1. Dessa plastprodukter förbjöds den 1 januari 2022

Vi har ju förstått att plast är en riktig bov när det kommer till nedskräpning av haven. Det är till och med estimerat att hela 80-85% av nedskräpningen i marina miljöer består av plastartiklar. Usch! 1 januari i år skedde (som tur är) en hel del förändringar för att hindra plastens oönskade framfart och förstörelse.

Läs “Dessa plastprodukter förbjöds den 1 januari 2022”

2. Ny lag för insamling och återvinning av returpapper

Det är mycket som hänt kring återvinning i år. Att ansvaret av insamling och återvinning av returpapper gick från hushåll till kommunerna är bara en av dem. Kommunerna kan nu exempelvis välja att endast godkänna ett fåtal aktörer som får ta hand om returpapper. Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening gäller det därför att ha koll på att man använder en av dessa godkända avfallsaktörer.

Läs “Ny lag för insamling och återvinning av returpapper”

3. Nya plastförbud! Böter för fimpar och snus på marken

Detta förbudet kan vi minsann säga inte kom en minut för sent! Mätningar visade nämligen att fimpar och snus utgjorde 76% av allt skräp i Sveriges centralorter. Med den nya boten som kom i år kan detta äntligen bekämpas. 800 kr kan du få betala om du inte har koll på närmsta papperskorg.

Läs “Nya plastförbud! Böter för fimpar och snus på marken”

Vill du läsa ännu mer?

Härligt, här kommer ytterligare 5 populära bloggposter:

Ta del av nyhetsbrevet

En gång i månaden skickar vi ut ett nyhetsbrev med våra mest populära artiklar. Fyll i formuläret för att ta del av det!