Återvinn pappershanddukar

Tork PaperCircle® – Så fungerar världens första återvinningstjänst för pappershanddukar

I partnerskap med Essity hjälper vi våra kunder återvinna pappershanddukar av varumärket Tork. Tork PaperCircle® är världens första återvinningstjänst för pappershanddukar och tar direkt inverkan på ditt företags återvinningsgrad och klimatavtryck. Implementationen? Den är lika smidig som miljönytta är hög.

Tork PaperCircle är en komplett återvinningstjänst från Tork som inkluderar implementation, utbildning, insamling av använda pappershanddukar och transport till Office Recyclings återvinningscenter. Dessutom ingår:

  • Rådgivning om placering av papperskorgar på toalettutrymmen och avfallskärl i kontorslokal och miljörum
  • Utbildningsmaterial till städpersonal
  • Ett kommunikationspaket med skyltar och instruktioner
  • Statistik från insamling och återvinning som kan användas i ditt företags hållbarhetskommunikation

Hur mycket pappershanddukar går det egentligen åt på arbetsplatsen?

Det varierar såklart beroende på hur många anställda ni är och om ni arbetar hel- eller deltid från kontoret. I genomsnitt använder en enskild person 7,5 pappershanddukar per dag i samband med att han eller hon tvättar sina händer. Det innebär att en anställd som jobbar heltid från kontoret kommer att förbruka 1882,5 pappershanddukar under 2023 (räknat på 251 arbetsdagar).

Använda pappershanddukar slängs allt som oftast i restavfallet för att sedan skickas till förbränning och energiåtervinning. Genom att istället återvinna era förbrukade pappershanddukar återinförs materialet i kretsloppet och resursens livslängd förlängs. Fantastiskt, eller hur?! Och såhär ser det ut:

Ett viktigt steg mot ett Zero Waste Office

Vad är ett Zero Waste Office? Jo, en arbetsplats där så lite som möjligt slängs i hushållssoporna och så mycket som möjligt sorteras för återvinning. Vi har länge hjälpt företag med lösningar och hämtning av så gott som alla återvinningsbara material – till och med det biologiska avfallet genom vår kontorsanpassade kompostmaskin. Genom att erbjuda våra kunder sortering och hantering av pappershanddukar från Tork kan vi nu lyfta ur ännu ett material från hushållssoporna och därmed hjälpa våra kunder ta det viktiga klivet mot en arbetsplats fri från skräp. Häftigt!

Vill du komma igång eller är du intresserad av att veta mer om Tork PaperCircle? Fyll i formuläret uppe till höger så hör vi av oss inom kort.